Pro 2, 2010

Posted by | 1 Comment

Kruhy v obilí a další obrazce

Kruhy v obilí a další obrazce

Je pozdní noc, když se farmář z nenadání probudí. Zaposlouchá se do ticha a snaží se přijít na to, co ho vzbudilo, když v tom uslyší vzdálené zaštěkání psa. V rychlosti se obleče a vyběhne ven, u dveří popadne hůl a pospíchá odrazit další útok, zřejmě nějakých mladých smradů, kteří mu opakovaně níčí úrodu. Vzteklé štěkání psa se však po chvíli mění na vystrašené kňučení, které nakonec utichá. Farmář znejistí. Něco se v kukuřici pohybuje velkou rychlostí a míří přímo k němu. Funění je čím dál blíž, když v tom, z pole vyrazí vyděšený pes a srazí ho k zemi. Pes ani nezpomalí a utíká do bezpečí domu. Farmář si pro sebe nadává do pitomejch čoklů a pomalu se zvedá ze země. Najednou uslyší podivné bzučení a vidí, jak z pole odlétají tři malé svítící koule. To už je na něj, po předchozím šoku, trochu moc a raději se vrací do domu a pečlivě zamyká. Psa najde pod postelí, kde tiše kňourá a celý se klepe, což mu na klidu moc nepřidá. Hned po rozednění vyjde ven na terasu a nestačí se divit. Na poli je jakýsi složitý obrazec, skládající se z kruhů a dalších geometrických tvarů.

S kruhy v obilí se lidstvo zřejmě setkává již od 17 století. Hlubší zájem a touha po vysvětlení však začala lidstvo trápit až ve 20. století. V tomto století také kruhy v obilí zažívají obrovský boom. Většina kruhů je však posléze objasněna. Většinou se totiž jedná o „malý“ vtípek ze strany mladých lidí. Některé však objasněny nejsou, zvláště pokud se tam objeví nějaké anomálie. Mezi nejčastější zjištěné anomálie patří:

– zvýšená radiace
– magnetické odchylky (obvykle netypické chování střelky kompasu )
– psychické e psychotronické jevy
– zvláštní způsob ohnutí stébel

Teorií o vzniku tzv. pravých obrazců je několik. K nejoblíbenějším patří teorie, že se jedná o pokusy, jiné mimozemské civilizace, zkontaktovat nás. Bohužel ještě nikdo nebyl schopen jakoukoliv zprávu pochopit, rozluštit či dešifrovat. Jiná teorie se opírá o očitá svědectví, že kruhy a obrazce v obilí způsobují podivné světelné koule. Jedná se o nějaký vzácný atmosferický jev, či se jedná opět o nějaký nástroj mimozemšťanů? Méně známá teorie je, že se s námi snaží komunikovat sama Země. Co nám tak asi chce říci? Neničte mě?

Další zdroj informací: wiki cz

Read More